Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Malatya Kale merkezli depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5.9 olarak açıklandı. Bakan Yerlikaya, Malatya Valisi, Elazığ Valisi açıklamalarda bulundu.  Deprem sonrası 5 ilde de eğitime bir gün ara verildi.

SAAT 10.46'DA 5.9'LUK DEPREM

Saat 10:46'da Malatya Kale merkezli bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğü 5.9 olarak açıklanırken, depremin derinliği 10.07 kilometre ölçüldü. 


Ekran Görüntüsü 2024 10 16 105535

EMSC DEPREMİ 6.1 OLARAK ÖLÇTÜ

Euro-Mediterranean Seismological Centre'den (EMSC) alınan bilgilere göre deprem 6.1 olarak ölçüldü. 

Whatsapp Image 2024 10 16 At 10.53.33

BAKAN YERLİKAYA: SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar: Malatya’nın Kale ilçesinde 5.8-9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.  Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

ELAZIĞ VALİSİ PENCEREDEN ATLAYAN VATANDAŞLAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu "Tüm ekipler sahada. Şu ana kadar gelen yıkılan bina bilgisi yok, pencereden atlayan vatandaşlar olduğu söylendi. Onlara müdahale ediliyor. Tarama çalışmaları sürüyor" dedi.

5 İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Deprem sonrası Valiliklerden peş peşe açıklamalar geldi. Açıklamalara göre, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa, Batman, Adıyaman'da eğitime ara verildi.

MALATYA'DA BİR BİNADA ÇÖKME OLDU

Malatya Belediye Başkanı Sami Er, "Ağır hasarlı bir binada çökme oldu" ifadelerinde bulundu.

KALE BELEDİYE BAŞKANI EKOL TV'YE KONUŞTU

Malatya Kale Belediye Başkanı İhsan Özbey Ekol TV'ye konuştu. Özbey "Olumsuz bir durum yok, çalışmalarımız sürüyor. Tüm vatandaşlara ulaşmak zaman alacak" dedi. Kendilerinin de dışarda olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, "Sarsıntının şiddeti oldukça yüksekti, yaklaşık 10 saniye sürdü" ifadelerinde bulundu

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Malatya'daki depremin ardından Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Şu anda bir can kaybı olmadığı belirtildi. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

Bakan Yerlikaya açıkladı: Depremde 3 binada çöktü Bakan Yerlikaya açıkladı: Depremde 3 binada çöktü

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMALAR

AFAD'dan son dakika açıklaması: 4 kişi sağ kurtarıldı AFAD'dan son dakika açıklaması: 4 kişi sağ kurtarıldı