Dünya

Son Dakika... İran Dışişleri Bakanı Erakçi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta!

İsrail’in Hizbullah lideri Nasrallah’a düzenlediği suikast sonrası Orta Doğu'da gerilim zirveye çıktı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Lübnan’a giderek İsrail saldırıları sonrası destek sunarken, İran dini lideri Hamaney'in hutbesi öncesinde tansiyon yüksek.

Abone Ol

İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yönelik suikast girişiminin ardından, Orta Doğu'daki tansiyon zirveye ulaştı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in saldırı altındaki Lübnan'a insani yardım götürürken, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in merakla beklenen cuma hutbesi öncesi bölgede nefesler tutuldu.

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yönelik gerçekleştirdiği suikastın ardından, Orta Doğu’da tansiyon zirveye ulaştı. İran’ın, Hizbullah’a verdiği desteğin bilindiği bu süreçte, bölgedeki çatışma ve saldırıların daha da şiddetlenmesi bekleniyor. Suikastın ardından İsrail'e karşı artan füze saldırıları ve Lübnan’a düzenlenen İsrail bombardımanları, krizi daha da derinleştirdi.

SABAH SAATLERİNDE BEYRUT'A GELDİ

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail saldırıları altındaki Lübnan’a sabah saatlerinde ulaştı. Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve diğer Lübnanlı yetkililerle bir araya gelmesi beklenen Erakçi, İran’ın Lübnan’a verdiği desteği yeniden vurguladı. İsrail’in geçen ay başlattığı saldırılardan bu yana Lübnan’ı ziyaret eden ilk üst düzey İranlı yetkili olan Erakçi’nin ziyaretinin, bölgedeki gerilimi nasıl şekillendireceği merak konusu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Erakçi’nin ziyareti sırasında Lübnan’a 10 ton gıda ve ilaçtan oluşan insani yardımın teslim edileceğini açıkladı. X sosyal medya platformunda yapılan duyuruda, Erakçi’nin iki milletvekili ve Kızılay Başkanı ile birlikte Lübnan’a ulaştığı ve Beyrut’ta üst düzey temaslarda bulunacağı belirtildi.

HAMANEY'İN CUMA HUTBESİ

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in 4 yıl sonra vereceği ilk cuma hutbesi de bu kritik dönemde dikkatle takip ediliyor. Hamaney’in Orta Doğu’daki bu artan gerilimle ilgili vereceği mesajlar, bölgedeki dengeleri daha da değiştirebilir.