İsrail'in aylardır sürdürdüğü katliama en yüksek sesi çıkaran Türkiye, ticaret kısıtlaması getirmişti. Bir gazete bu kısıtlamanın olmadığını iddia edince, Ticaret Bakanlığı açıklamalarda bulundu. Bakanlık Basın Müşaviri Fatih Uysan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"FİLİSTİN HALKININ DAİMA YANINDAYIZ"

Fatih Uysan'ın açıklamaları şöyle, "Türkiye Cumhuriyeti, İsrail’in Filistin ve Gazze’de sürdürdüğü soykırıma karşı ilk günden beri Filistin halkının yanında olmaya devam etmekte ve İsrail’e karşı farklı araçlarla baskı yapmaktadır. Buna karşı ülkemizin uluslararası kamuoyu vicdanında da taktir gören çabası ve politikası, bazı asılsız ve manipülatif içeriklerle maksatlı olarak hedef alınmaktadır.

"KAMOYUNU YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR"

Türkiye, İsrail’in işlediği suçlara karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere farklı platformlarda girişimlerde bulunurken, İsrail ile ticari işlemlerini de tümüyle durduran yegane ülke konumundadır. Bu gerçek bilinmesine rağmen, Karar gazetesi bugün bir kez daha gerçekle hiçbir ilgisi olmayan, temel amacı sahte bilgiler üzerinde kamuoyumuzu yanlış yönlendirmek ve Filistin gibi milletimizin vicdanında önemli bir yer edinmiş bir insani meselede vicdanları yaralamak olan bir çabanın içerisine girişmiştir.

"BATILI ÜLKELER SAĞIR VE DİLSİZİ OYNUYOR"

Bu maksatlı içeriklere imza atanların her zaman taktir ve özenti ile baktıkları Batılı ülkelerin sağır ve dilsizi oynadığı, İsrail’in savaş suçlarına her türlü desteği sundukları bir ortamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül günü Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda dünya liderlerinin ve dünya kamuoyunun gözleri önünde Türkiye’mizin duruşunu ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesine verdiğimiz desteği bir kez daha haykırmıştır. Bugün söz konusu gazetede çıkan ve birileri tarafından hazırlatılmış olduğu belli olan içeriğin Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra yeniden pişirilerek manşetlere taşınmış olmasını da milletimizin taktirlerine bırakıyoruz.

"KARAR GAZETESİNİ ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Ticaret Bakanlığı olarak, aldığımız karar uyarınca savaş suçlusu İsrail ile tüm ticari ilişkilerimizi durdurmuş olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, Karar gazetesini gerçekle hiçbir ilgisi olmayan ithamlarından dolayı özür dilemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.