AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak duyurdu. Malatya ve Elazığ'da okullar tatil edilmişti. Peki  Şanlıurfa'da okullar tatil mi edildi? İşte yanıtı... 

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ OLDU?

AFAD verilerine göre Malatya Kale gerçekleşen 5.9’luk depremden Elazığ, Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan, Adıyaman ve Tunceli gibi çevre illerde etkilendi.Paniğe kapılan vatandaşlar bulundukları yerleri terk ederken okul ve işyeri gibi toplu alanlar boşaltıldı.Malatya ve Elazığ valiliklerinden yapılan açıklamada okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu.Şanlıurfa'da da deprem sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil oldu.Diğer iller için ise tatil kararına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili açıklama geldikçe haberime eklenecektir.

ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL Mİ?

5.9 şiddetindeki deprem sonrasında okullar tahliye edildi ve bugün eğitime ara verildi.Öğrenciler, aileleri eşliğinde okullardan ayrıldı. Yarın tatil olup olmayacağına dair Valilik açıklaması bekleniyor.Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Depremden sonra okullar tahliye edildi, bugün okul yok" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DA OKULLAR TATİL Mİ?

5.9 şiddetindeki deprem sonrasında Malatya ve Elazığ'daki okullar tahliye edildi ve bugün eğitime ara verildi. Öğrenciler, aileleri eşliğinde okullardan ayrıldı. Yarın tatil olup olmayacağına dair Valilik açıklaması bekleniyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Depremden sonra okullar tahliye edildi, bugün okul yok" ifadelerini kullandı.Diyarbakır'da okulların tatil olup olmadığına ilişkin şu an resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilişkin gelişmeler yaşandığında haberlerde yer verilecektir.

ŞANLIURFA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Malatya ve Elazığ'ın ardından Şanlıurfa'da da okullar tatil edildi. 

3 İLDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da okullar tatil edildi.