Korkunç kaza İstanbul Küçükçekmece'de yaşandı. Sefaköy durağında metrobüsler çarpıştı.  Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, bir kişinin öldüğünü bildirdi. Ekol TV muhabiri Ezgi İzgi de metrobüsteydi. Korkunç kazayı anbean aktaran İzgi, çok sayıda yaralının olduğunu söyledi.

1 CAN KAYBI

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, metrobüs kazasında 1 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

"HERKES KANLAR İÇİNDEYDİ"

Kaza yerinden durumu aktaran İzgi şunları söyledi: Herkes kanlar içindeydi, ilerlediğimizde durum çok daha kötüydü. Ağır yaralılar var. Yolcular ellerinde havlularla kanı durdurmaya çalışıyorlar. 

Whatsapp Image 2024 08 29 At 09.48.55

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün karıştığı kaza Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir sebeple gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası metrobüs kaldırıldı. Seferler iki yönlü normale döndü. 

53 YARALI

Metrobüslerin çarpıştığı kazada 2'si ağır 53 kişi yaralandı. 2 kişi metrobüsün altında kaldı. Kalan yolcuları itfaiye metrobüsün altından çıkardı.

Whatsapp Image 2024 08 29 At 09.48.22

METROBÜS KAZASINDA 4 GÖZALTI

Kazaya ilişkin 2 şoför ve 2 denetim amiri gözaltına alındı.

İŞTE KAZA ANI

Sefaköy metrobüs durağında meydana gelen metrobüs kazasının görüntüleri ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

KAZANIN ARAÇ İÇİNDEKİ GÖRÜNTÜSÜ

Küçükçekmece'de meydana gelen kazanın araç içi kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kaza anı araç kamerasına böyle yansıdı:

İETT KAZA İÇİN ŞOFÖRÜ İŞARET ETTİ 

Bu sabah saatlerinde Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin İETT'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "29 Ağustos 2024 Perşembe günü, Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcumuz vefat etmiş, yaralanan yolcularımızın çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yolcumuz bulunmamaktadır. İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır.Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlilikle sürdürülmektedir. Yaralanan yolcularımız ile İBB ve İETT birimlerimiz yakinen ilgilenmektedir. Vefat eden yolcumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diler, yaralılara acil şifalar dileriz."