Gündem

Sosyal medya hesapları tek tek inceleniyor! Binlerce hesapta suç unsuru tespit edildi

Kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da devriye ekipleri 7/24 görevleri başında yer alıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 28 Eylül- 12 Ekim arasında yapılan çalışmalarda 5 bin 18 sosyal medya hesabı paylaşımlarında suç unsuru tespit edildiğini duyurdu.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya resmi sosyal medya hesabından "Siber devriyelerimiz, sanal dünyada da suçluların peşinde" diyerek 28 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında yürütülen faaliyetleri paylaştı. Yerlikaya, "5 bin 18 sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda suç unsuru tespit edildi" ifadelerinde bulundu. 

TERÖRDEN NARKOTİĞE KADAR

Bu hesapların paylaşımlarının; 2 bin 705'i asayiş, 1184'ü terör, 383'ü güvenlik, 84'ü siber, 95'i narkotik, 70'i kaçakçılık ve 497’si diğer suç türleri olduğu belirlendi.

"YAVRULARIMIZI ZEHİRLEMEYE ÇALIŞANLARA ACIMAYACAĞIZ"

Yerlikaya, "Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız. Siber devriyelerimiz suç önleyici faaliyetlerine  7/24 iz takip ederek devam edecek" diyerek kararılılık mesajı da verdi. 

"ANNE BABALAR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI"

Yerlikaya sözlerine şöyle devam etti: Siber suçlarda önleyicilik için suç ve suç odaklarına karşı milletçe topyekun bir mücadele vermek zorundayız. Bu süreçte medyamız, üniversitelerimiz, okullarımız, anne babalar, yani toplumun tüm kesimlerinin, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde birlikte hareket etmesi gerekir.