Gündem

Sosyal medyadan terör propagandası yapan 1 zanlı tutuklandı

Kobani olaylarının bahanesiyle eylem ve etkinliklere katılabileceği tespit edilen ve sosyal medyadan da silahlı terör örgütü propagandası yapan iki kişi gözaltına alındı. Biri çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken diğeri salıverildi.

Abone Ol

Erzurum İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilip engellenmesine yönelik çalışmalar yapılacağı söylendi. Bu kapsamda Aynularab (Kobani) bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayların yıl dönümü öncesinde eylem ve etkinliklere katılabilecekleri değerlendirilen ve sosyal medyadan PKK/KCK-YPG/PYD silahlı terör örgütü propagandası yapanlara yönelik çalışma yapıldı. Tespit edilen iki kişiden sorgularının ardından biri tutuklanırken diğeri serbest bırakıldı.

Sosyal medyada yaptıkları terör örgütü propagandaları nedeniyle 2 zanlı gözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Savcılıkta sorgularının tamamlanmasının ardından zanlılardan biri çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğeri salıverildi.