2025 Ocak emekli maaş zammı için geri sayım devam ederken bazı hesaplamalar yapıldı. Emekli maaş zammı için  Google arama motorlarında araştırmalar devam ediyor. Emekliler " Emeklilere Refah Payı zammı olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. Merak edilen sorulara cevaplar gelmeye başladı. SSK ve bağ-kur emekli zammı için yeni oranlar belli oldu. İşte detaylar... 

Para O-2

2025 OCAK EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli için gözler 2025 Ocak ayına çevrildi. 6 aylık enflasyon verilerinin kesinleşmesi ile birlikte SSK ve bağ-kur emeklisi doğrudan zam alacak. Şu ana kadar Temmuz aralık ayı enflasyon oranları açıklandı. Geriye ise 4 aylık veri kaldı. Emekli maaşı zammı belirlenmesi için bu verilerinde açıklanması bekleniyor.

Para L-2

NE KADAR ZAM GELECEK?

Ancak yıl sonu enflasyon tahminleri üzerinden de hesaplamalar başladı. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre yıl sonu enflasyonu yüzde 42 civarında olacak. Ancak Orta vadeli programda enflasyon hedefi yüzde 45’e kadar güncellendi. Emekli maaş zammı hesaplanırken bu verilerde göz önünde bulunduruldu. Buna göre SSK ve bağ-kur emeklisinin maaş zammı yüzde 14-15 aralığında olacak. 

Kkmde Parasi Olanlar Dikkat Mevd

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

SSK ve bağ-kur emeklisi kök maaş zammının kesinlikle kazanması için 6 aylık Enflasyonun açıklanması bekleniyor. Bu yıl emekli maaşlarına refah Payı eklenip eklenmeyeceği ise yine muallakta olan konular arasında. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili tahminini açıkladı. Bu yıl en yüksek zammın en düşük emekli maaşına yapılacağını belirten Özgür Erdursun, Beklentisinin yüzde 20 oranında olduğunu söyledi. Temmuz ayında 12.500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının gelecek bu zammın ardından 15.000 TL’ye kadar yükselmesi bekleniyor. 

Para N-2

GÖZLER OCAK AYINDA 

Türkiye’de EYT yasasının çıkması ile birlikte 16 milyondan fazla vatandaş emekli maaşı almaya başlamıştı. SSK bağ-kur 4 C emeklisinin gözü şimdi 3 Ocak 2025’e çevrildi. Bu tarihte 6 aylık Enflasyonun kesinleşmesi ile birlikte yeni zam oranlarının da netlik kazanması bekleniyor. Ayrıca yine aynı tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da refah Payı olup olmayacağı konusunda açıklama yapacağı düşünülüyor.