ABD’li sanatçı Bill Secunda, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da mitingi sırasında suikastçının kurşunundan tek sıyrıkla kurtulan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın suikast girişimi sonrası verdiği ikonik pozdan ilham alarak yaklaşık 4 bin çivi ile gerçek boyutlu heykelini yaptı.

Trump’ın kurşunun kulağını sıyırmasının ardından ayağa kalkıp yumruğunu havaya kaldırıp “Savaş, savaş, savaş” demesinden ilham aldığını söyleyen Secunda, “Heykelinde suratına ‘Hadi savaşalım’ ifadesi vermeye çalıştım ancak bunu şiddet içermeyen bir şekilde yaptım” dedi.

Yaklaşık 4 bin adet çividen oluşan heykel, Trump’ın acil lacivert takım elbise içinde ve kolu yukarı halde tasvir ediyor.

G Uv5Z G U Ws A Ax B J6

"SERT VE GÜÇLÜ BİR İNSAN"

Secunda “Heykeli tasarlarken o kararlı bakışı yakalamayı amaçladım. Bu adam oldukça sert ve güçlü bir insan. Amerikan halkının da çok güçlü olması gerekiyor. Zor zamanlarımızda heykelin aklımıza gelmesini ve bize gücümüzü hatırlatmasını umuyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 1 metre 90 santimetre uzunluğundaki heykeli yaparken kullandığı tekniği geyik, ayı, bizon ve aslan gibi gerçek boyutlu çivi heykelleri de dahil olmak üzere çok sayıda sanat eserinde kullandığını belirten Secunda, “Saçını yapmak çok eğlenceliydi. Kulakları ve saçı hakkında kapsamlı bir araştırma yaptım. Formunu doğru ayarladıktan sonra kaynak yapmak için bir lehim çubuğu kullanarak sarı görünümü verebildim” dedi.

TRUMP'IN İLK ÇİVİ HEYKELİ DEĞİL

Bu heykel aslında Secunda’nın ilk Trump heykeli değil. Ünlü sanatçı 2020 yılında Trump’ın Süperman gibi gömleğini yırtıp altın renkli “T” harfini ortaya çıkardığı bir heykel yaratmıştı. Suikast girişiminden sonra Secunda’nın kuzeni bu olayı yansıtacak bir eser yapmasını önerdi. Sonrasında sanatçı, Trump’ın sağ kolunu çıkarıp yeniden kaynakladı ve yumruk detayını ekledi. Göğsünde “T” harfini çıkararak yeniden yapılmış bir gömlek ve göğüs bölgesiyle değiştirdi. Kurşun sıyırmasına dair detayı da heykele ekleyen Secunda, Trump’ın sağ kulağına yarayı temsil eden bir delik ekledi.

Screen Shot 2020 02 28 At 2.23.20 P M

SUİKASTA UĞRADIĞI YERDE SERGİLENİYOR

Bununla birlikte heykel şimdiden birçok alıcı bulsa da Secunda, günün birinde Trump’a hediye etmeyi umarak orijinal eseri satma teklifini reddetti.

Heykel, şu an Trump’ın suikasta uğradığı Butler Çiftlik Fuarı’nda sergileniyor.