Gündem

Tarihi eserleri internetten satışa koydular: Orijinal çıktı

İnternet sitesine “M.Ö. antik tarihi eser buluntular” başlığıyla 2,5 milyon liraya tarihi eserleri satışa koydular. Yapılan inceleme sonucu eserlerin orijinal olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Sahibinden.com isimli çevrimiçi satış sitesine M.Ö. antik tarihi eser buluntular” başlığıyla bir adet mızrak ucu ve üç adet balta ucu, C.D. isimli şüpheli tarafından satışa sunuldu.  2,5 milyon liradan satışa çıkartılan kültür varlıklarının, Elâzığ Emniyet Müdürlüğü Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram’ın ihbarı üzerine harekete geçti. Elâzığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube biriminin yaptığı operasyonla ele geçirilen kültür varlıkları, Elâzığ Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

“ESERLER MUHAFAZA ALTINDA”

Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram yapılan incelemelerde eserlerinin orijinal olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Eserler muhafaza altında, orijinal olduğuna dair mahkemeye rapor düzenlendi” dedi.

DEĞERİ 2.5 MİLYON LİRADAN FAZLA

Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram eserler hakkında, “2,5 milyon gibi bir rakama satışa çıkarılmıştı, iyi ki bunu fark ettik ve bununla ilgili ihbarda bulunduk, öz topraklarında bulunan bu malzemeleri ana vatanında yer alan müzemize kazandırdık. Hem çok temiz hem de gerçekten o döneme eşsiz değer katan Tunç Dağı'na tanımlanan bu kıymetli eserlerin, M.Ö. 2000 yılına kadar dayanan bir geçmişi var. Bu eserlerin değerinin, satışa çıkarılan miktardan çok çok yüksek fiyatlarda olduğunu biliyorum. Tabii ki bir eserin değerini biçmek mümkün değil, manevi değeri önemli” sözlerini kullandı.