İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınları kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları ile ilgili son duruma ilişkin İzmir Yamanlar Seyirtepe’de açıklamalarda bulundu.

3 BÖLGEDEKİ YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Bakan Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor.

İZMİR'DE 43 BİNA HASAR ALDI

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde:

"Yangınlar sebebiyle aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimiz iletmek istiyorum. İzmir’imizin Karşıyaka ilçesinde yangın yerleşim yerlerine ve sanayi bölgelerine sıçradı. 5 ayrı hasar tespit ekibimiz yangından etkilenen tüm illerde soğutma işlemlerinin başlamasına müteakip hasar tespit çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir’de 52 bina 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık. 43 bina 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiğini, ağır, yıkık orta hasarlı olduğunu tespitini yapmış olduk. An itibarıyla yangın kontrol altına alındı

Tire ve dün gece başlayan Urla yangınlarında hasar tespit çalışmalarımızı ekiplerimiz orada da yürütecektir. Manisa’mızın Gördes ilçesinde Karayakup Köyümüz yangından etkilendi. Boyalı ve Karayakup köyünde ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar. 46 binamızda 66 bağımsız bölümde incelemelerimizi yaptık. 36 bine 52 bağımsız bölümün yangından etkilendiğinin tespitlerini yapmış olduk. İnşallah hızlıca yaralarımızı saracağız. "

Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında işlem başlatıldı Orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında işlem başlatıldı