Ekol TV’nin sevilen programlarından olan Çağlar Cilara’nın sunduğu Tartışma Zemini’nde Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Hukukçu Hasan Sınar ve Gazeteci Hadi Özışık gündemi değerlendirdi. 

"İSRAİL'İN HEDEFİ ANKARA"

Mehmet Müftüoğlu: "Yeniden çözüm süreci mi geliyor diye düşünen yanılıyor. Böyle bir durum MHP açısından söz konusu değil. Cumhur İttifakı açısından da söz konusu olmadığını altını çizebilirim. Yeni bir çözüm süreci yok. Bunu yorum olarak değil bilgi olarak paylaşıyorum. MHP lideri Devlet Bahçeli, açıklamalarında "Etrafımız ateş çemberi" diyerek bahsediyor. Bu ateş çemberinin içerisinde İsrail'in saldırıları yer alıyor. Bahçeli, İsrail'in hedefinde Lübnan, Gazze, Irak, Suriye ile sınırlı olmadığını, hedefinin Ankara olduğunu altını çizerek bir mesaj veriyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye masaya oturun diye çağrısının olmadığını belirten Mehmet Müftüoğlu, "Meclis çatısı altında el uzattı, ortada bir masa yok, ortada Türkiye var. Türkiye Devletinin kardeşliğinden bahsediyor. Meclis çatısı altında oturacaksak terör ile aranıza mesafe koyun diyor. Türkiye'nin tehlike içerisinde olduğu bir dönemde Türkiye'nin yanında yer alın diyor" ifadelerini kullandı. 

"DEVLET BAHÇELİ DUAYEN BİR İSİM"

Şaban Sevinç: Sayın Bahçeli, mecliste DEM Parti ile tokalaşmasını ben çok önemsiyorum. Sonrasından yaptığı açıklamalarda çok çok değerli açıklamalar. Bahçeli'yi çok sık eleştirsem bile duayen bir isimdir. Yüzde 8-10 oy alıyor. Aldığı oy ile kendi seçmenine büyük fayda sağlıyor. Ne yapıyor? iktidar olmadan iktidar da kalıyor. "Çevremizde barışı oluşturmaya çalışırken, kendi içerimizde de barışı sağlamalıyız" sözü çok önemli bir söz. Türkiye'de barışın olmadığını söylüyor. 

"İMAMOĞLU ADAYIM DEMEDİĞİ SÜRECE ÖZGÜR ÖZEL'İ KOLTUĞUNDAN İNDİREMEZLER"


Hadi Özışık: Kemal Kılıçdaroğlu artık çıkış yolu arıyor. Siyasetten bitik bir durumda. Bir genel başkan yurtdışına gidiyor "Sevgili  halkım görüyor musunuz, bu Tayyip Erdoğan'ın çocuklarının yeridir" diğeri de gidiyor diyor ki; ben burayla gurur duyuyorum. Özgür Özel eleştirilse de, zaman zaman yanlış yapsa da, Ekrem İmamoğlu "Ben CHP ve genel başkanlığını adayım" demediği sürece kimse Özgür Özel'i koltuğundan indiremez.