Dünya

Taylor Swift, Rihanna’yı tahtından etti: Forbes listesinde çarpıcı detay

Yıllardır 1,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni unvanını elinde tutan Rihanna, tacını Taylor Swift’e kaptırdı. Forbes’un yaptığı araştırmalara göre Taylor Swift, dünya çapında yaptığı turne olan “The Eras Tour” ile birlikte servetini 1,6 milyar dolara çıkarttı.

Abone Ol

Müzik endüstrisinde yıllardır önde gelen isimlerden olan 34 yaşındaki 14 Grammy Ödülü sahibi şarkıcı Taylor Swift The Eras Tour boyunca tüm biletlerinin tükendiği konserleriyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu. 1,6 milyar dolarlık servete ulaşan Swift’in bir üstünde ise 2,4 milyar dolarlık serveti ile hip-hop efsanesi Jay-Z bulunuyor. Jay-Z aynı zamanda dünyanın en zengin erkek müzisyeni.

SERVETİNİN TAMAMINI MÜZİKTEN KAZANDI

Taylor Swift’in 1,6 milyar dolarlık servetinde en çok dikkat çeken kısımlardan biri de servetinin tamamının müzik gelirinden oluşması. Rihanna, Selena Gomez, Lady Gag gibi isimlerin aksine Swift, hiçbir marka çıkarmadan ve iş birliği yapmadan 1,6 milyar dolarlık servetin sahibi oldu.

DÜNYANIN EN ZENGİN MÜZİSYENİ

Jay-Z ise müzik projeleri dışında, Uber, CashApp ve müzik akış platformu Tidal gibi şirketlerdeki hisseleri sayesinde dünyanın en zengin müzisyeni olarak yerini koruyor.