TBMM Başkanı Kurtulmuş, Polonya Temsilciler Meclisi Başkanı Szymon Holownia ile Meclis'teki makamında bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, Lübnan'da siber saldırılar düzenleyen İsrail'in durdurulması için çağrı yaptı.

"TİCARET HACMİNİ 10 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKARDIK"

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

"Türkiye ile Polonya arasında ticaret hacmini 10 milyar doların üstüne çıkarma hedefini çok şükür 2023 yılında geride bıraktık. Bu yılın ilk 6 aylık verilerine baktığımızda da bu hedefin üstüne çıkacağı da anlaşılmıştır. Ayrıca, Türkiye ve Polonya birçok sektörde yakın iş birliği ve müşterek projeleri geliştirebilecek kabiliyete sahiptir. Savunma sanayi ve yüksek teknolojiler başta olmak üzere önümüzdeki dönemde bu iş birliği alanlarını daha da ileriye götüreceğiz."

"TÜRKİYE, AB TAM ÜYELİĞİ PERSPEKTİFİNDEN VAZGEÇMEYECEK"

"Avrupa Birliği'nde Türkiye'ye karşı uygulanan taraflı ve çifte standartlı yaklaşımlarla üyeliğimiz maalesef gerçekleşmemiştir. Türkiye tabii ki kendisine karşı uygulanan çifte standarda hiçbir zaman rıza göstermeyecek ama Avrupa Birliği tam üyeliği perspektifinden vazgeçmeyecektir."

"RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ BİTMESİ DÜNYA BARIŞINA BÜYÜK KATKI SAĞLAR"

"Bu savaş, sadece Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş olmanın ötesine geçmiştir. Rusya ile bütün Batı dünyası arasında topyekün bir savaşa dönüşme potansiyeline sahiptir. Bunun için Ukrayna'nın toprak bütünlüğü sağlanarak bu savaşın bitirilmesi, dünya barışına yapılacak en büyük katkılardan birisidir."

"LÜBNAN'DAKİ SALDIRILAR BÜTÜN İNSANLIĞI UYARICI BİR VAZİYETTE"

"Uluslararası camiada savaşın sona erdirilmesi ile ilgili çabalara rağmen fütursuz bir şekilde sürece devam ediyorlar. Maalesef başta ABD olmak üzere sınırsız ve koşulsuz destek aldıkları için her türlü pervasızlığı icra etmekten çekinmiyorlar. En son Lübnan'da gerçekleştirilen siber saldırılar, bu saldırganlığın geldiği vahim boyutu göstermesi bakımından bütün insanlığı uyarıcı bir vaziyettedir. Eğer İsrail'in bu saldırganlığı durdurulmazsa korkarım ki dünya, bölgesel ve küresel büyük çatışmaların içine sürüklenecektir."