Teğmenlerin kılıçlı yemini Türkiye gündeminden düşmüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in dün konuyla ilgili açıklamalarının ardından gazeteci Abdulkadir Selvi dikkat çeken bir köşe yazısı kaleme aldı. 

TSK'da bir ilk yaşandığını vurgulayan Abdulkadir Selvi, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu'nun dönem birincilerinin ilk kez kadınlardan seçildiğini söyleyerek, "Teğmen Ebru Eroğlu, Teğmen Şeyda Yıldırım ve Teğmen İkra Kuyumcu büyük bir başarıya imza atarak tarih yazdı" ifadelerini kullandı. Söz konusu başarının gölgesinde "korsan yemin" olayının gündeme oturduğunu söyleyen Selvi, "Mezuniyet töreninde, dönemin birincisi Ebru Eroğlu'nun liderliğinde bazı mezunlar geleneksel yemin töreninin dışında bir yemin gerçekleştirdi. Bu durum, askeri disiplini ve protokolü ihlal olarak değerlendirildi" yazdı. 

Selvi'nin yazısında dikkat çeken Erdoğan detayı ise şöyle, "Önce resmi programa uygun tören icra ediliyor. Ardından dönem birincisi Ebru teğmenin liderliğinde “korsan yemin” yapılıyor. Bu kameraya kaydediliyor. Sonra servis ediliyor. Geçmişte, “Genç subaylar rahatsız” manşetlerini atan gazeteler ise bunları manşetlerinden paylaşıyorlar. Emekli subaylar günlerdir TSK içinden yalan, yanlış bilgiler servis ediyor. Bu süreci yönetmeye çalışanlar var.

Bunlar rahatsız edici işler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu olaydan dolayı rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor. MHP Lideri Bahçeli de “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır” diye tepki gösterdi. Biz kahraman ordumuzun Irak’ta Pençe- Kilit bölgesinde, Suriye’de Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerinde, Libya’da, Karabağ’da, Mavi Vatan’daki başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Türk ordusu başarılarıyla tartışılmayı ve alkışlanmayı hak ediyor. Ama bu tür askeri vesayet dönemlerinin ruhunu yansıtan eylemler bu başarılara gölge düşürüyor."

Kaynak: Haber Merkezi