Türkiye'de son günlerde yaşanan olayların ardından sosyal medyada da birtakım düzenlemeler yaşanıyor. Söz konusu duruma ilişkin konulardan biri de Telegram'ın akıbeti oldu. İşte, konuya dair bilgiler...

TELEGRAM KAPATILACAK MI?

Gün itibarıyla Türkiye'de Discord'a erişim engeli getirilmesinin ardından Twitch ile Telegram gibi platformlar hakkında da iddialar iyice yoğunlaşmış durumda. Söz konusu uygulamalardan Telegram hakkında şimdilik bir kapatma durumu bulunmuyor.

BAKAN URALOĞLU'NDAN DISCORD AÇIKLAMASI

Discord'un kapatılmasının ardından toplumdaki algıya dikkat çeken Uraloğlu, "Burada İçişleri, Adalet ve Aile bakanlıklarımızın güzel bir iş birliği var. Bazı şeyleri ancak öğrendiğinizde müdahale edebiliyorsunuz. Yoksa her şeye girip de her şeyi denetlemeye sahip değiliz. Burada Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Bir hafta önce kapatmış olsaydık bu memnuniyet olmayacaktı. Burada bizlerle olan bilgi paylaşımı oldukça kıymetli. Bize gelen şikayetler üzerine biz gerekeni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

04 (2)-7

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, telefon numarasını paylaşmadan bile kişilere mesaj gönderip almayı sağlayan bir mesajlaşma aracıdır. 2013 yılında Pavel ve Nikolai Durov adlı iki kardeş tarafından geliştirilmiş olan bu araç, gizlilik ve güvenlik protokolleriyle oldukça popüler hale gelmiştir. İyi şifrelenmiş iletişim platformlarından biri olan Telegram’ın en büyük özelliği reklamsız, platformlar arası, bulut tabanlı dağıtılmış bir mesajlaşma hizmeti sunmasıdır.