Türkiye'de sosyal medya ve çevrimiçi platformlar üzerindeki erişim engelleri tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ağustos ayının başında Instagram'a getirilen erişim engeli sonrasında, 7 Ağustos'ta popüler oyun platformu Roblox da erişime kapatıldı. Bu durum, sosyal medya kullanıcılarının TikTok'un geleceği konusunda endişelenmesine yol açtı. Kullanıcılar, TikTok'a da bir erişim engeli gelip gelmeyeceğini merak ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan gelen açıklamalar dikkatleri üzerine çekti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un ulusal güvenlik açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek kritik açıklamalarda bulundu. Peki, TikTok kapatılacak mı, erişim engeli gelecek mi?

TİKTOK KAPATILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz" dedi. Öte yandan Uraloğlu Tiktok için, "Kapatılmasıyla ilgili bir süreç yok" ifadelerini kullandı.

TİKTOK ERİŞİM ENGELİ GELECEK Mİ?

Tiktok'la ilgili konuşan Uraloğlu, "Diğer platformlarla ilgili durum yok. Bizim elbette görevlerimiz var ama başka bir sosyal medya medya platformunun kapatılmasıyla ilgili bir süreç olmadığını net olarak söylemek isterim. Ancak çocuklar için bir oyun platformu vardı "Roblox" diye o tamamen bir mahkeme kararı sonucunda BTK'ya gereği yapılması için gönderilen bir kararla ilgili yapılan uygulamadır. Bizim orada Bakanlık olarak ya da BTK olarak bir inisiyatif almamız söz konusu olmadı. Mahkemenin kararı uygulandı" dedi.