ABD basınındaki haberlere göre 5 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin desteklediği Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde ABD Başkan Yardımcısı ve rakibi Kamala Harris'in ekonomi politikalarını eleştirdi.

"KONUŞMASINDA KOMÜNİST GİBİYDİ"

Harris'in açıkladığı hedefleri "Sovyetler Birliği'nin ekonomik sistemine" benzeten Trump, "Kamala, konuşmasında tam bir komünist gibiydi. Yoldaş Kamala, sosyalist fiyat kontrolleri uygulamak istediğini açıkladı. Bunun daha önce hiç işe yaramadığını gördünüz” dedi.

Trump, Harris'in başkan adayı olmasını "Biden'a karşı darbe" olarak nitelendirerek "Joe, ondan nefret ediyor. Bu, bir başkanın devrilmesiydi" diye konuştu.

"ONDAN DAHA İYİ GÖRÜNÜYORUM"

Harris'in Time dergisinin kapağındaki çizimini de eleştiren Trump, "Bir sürü fotoğraf çekmişler ama işe yaramamış, bu yüzden bir ressam tutmuşlar. Ben Kamala'dan çok daha iyi görünüyorum" ifadesinde bulundu.

ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Demokratların adayı Harris'in ekonomi politikaları, market ürünleri ile reçeteli ilaçların maliyetini düşürmeyi, uygun fiyatlı konutların artmasını ve orta sınıf için vergilerin azaltılmasını amaçlıyor.

Bu kapsamda, gıda ve market ürünlerinde fiyatların fahiş şekilde yükseltilmesini yasaklamaya yönelik yasa için Kongre ile çalışması planlanıyor.