Eski ABD Başkan ve 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin desteklediği isim olan Donald Trump pazartesi akşamı ezber bozacak bir "sohbet" diye tanıtılan bir röportaj için, X Spaces'te milyarder iş insanı Elon Musk ile buluşmuştu.

Fakat dinleyiciler, neredeyse iki saat süren etkinliğin içeriğindense Trump'ın sesine takılmıştı.

40 dakikalık bir gecikme, Trump'ın ortaya attığı 20'den fazla yanlış iddia ve kendisinin başkanlık yarışındaki rakibi ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i eşi Melania Trump gibi "güzel" diye tarif etmesinin yanında asıl ilgi odağı başkaydı: Trump'ın "s" sesini telaffuz etmekte zorlanıyor gibi görünmesi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı spekülasyonlara cevap verdi, sesinin neden "farklı ve tuhaf" duyulduğuna dair bir açıklama sunarak Amerikalıları kaydın temizlenmiş bir versiyonunu dinlemeye teşvik etti.

REKOR SAYIDA DİNLEYİCİYE ULAŞTI

Çarşamba sabahı Trump, Truth Social hesabında "Elon'la geçen akşamki sohbetimiz REKOR sayıda dinleyiciye ulaştı ve gerçekten özel bir şeydi, tıpkı Elon gibi. Ona bu güçlü desteği için teşekkür ederim!" yazdı.

Trump "Maalesef modern ekipmanların ve telefon teknolojilerinin karmaşıklığı yüzünden sesim bazı noktalarda biraz farklı ve tuhaftı" diye ekledi.

KONUŞMASININ ‘KUSURSUZ’ OLDUĞU VERSİYONUNU PAYLAŞTI

Salı akşamı, röportajın canlı yayına girdiği ilk andan 24 saat sonra, Musk ve Trump, X'e röportajın, eski başkanın konuşmasının daha net olduğu "kusursuz" bir versiyonunu yeniden yükledi.

Sosyal medya kullanıcıları, Trump'ın pazartesi akşamı gerçekleşen röportajda, normalde böyle konuşmadığı halde gevelemesinin ve peltek duyulmasının nedenini sorgulamakta geç kalmadı.

Bir kişi X'te "Trump, Elon'la röportajındaki bu koca pelteklik yüzünden mi kampanya mitinglerine ara verdi?" diye sordu.

Bir başkası da "Sadece ben mi böyle düşünüyorum… Trump'ın sesine ne olmuş?" diye ekledi.

SESİ PELTEK GİBİ

Late Show isimli programın sunucusu Stephen Colbert da kulağa "dişleri bir gece önce yaklaşık yedi santimetre uzamış" gibi geldiğini söyleyerek Trump'a laf atmış, daha sonra da röportajın acımasız bir incelemesinde eski başkanın parodisini yaptı.

Harris'in kampanya ekibi de konuşmalara dahil olarak X'te bir paylaşımda "Trump, geçen akşam Mar-a-Lago'dan telefonla bağlandığında aşırı geveleyerek konuşuyordu" yazdı.

Daha önce Trump'ın kampanyasının bir sözcüsü, Trump'ın sesine duyulan ilgiye öfkeyle yanıt vermişti.

Kampanya sözcüsü, Huffington Post'un bir sorusuna "Sizin lanet işitmenizle alakalıdır. Kulaklarınıza baktırın" diye cevap vermişti.

Zorlayıcı bir röportajdansa Musk, Trump'ı yumuşak sorularla karşılamış ve buluşma anında teknik problemlerle dolan, iki saat süren çok dostane bir sohbete evrilmişti.

Eski başkan sohbet boyunca, ABD-Meksika sınırına ve ABD Başkanı Joe Biden'ın "bitkisel hayatın eşiğinde" olduğuna dair her zamanki sloganlarını kullanmıştı.

Musk, X Spaces platformunda halihazırda Kamala Harris'le de röportaj yapmayı teklif etmişti.

Harris'in kampanya ekibi, Trump'ın röportajını "2024 senesinde canlı yayın yapamayan, orta sınıfa ihanet edecek bencil zengin adamlar" diyerek ağır bir şekilde eleştirmişti.

Kaynak: Independent Türkçe