Tüm dünyanın merakla beklediği ABD seçimlerine 22 gün kaldı. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Amerikan kanalı Fox News’e dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"BIDEN'IN HABERİ BİLE OLMAYACAK"

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçimin sakin geçmeyebileceğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Trump, Biden'ın neler olup bittiğine dair herhangi bir fikri olmadığını ve "gününün çoğunu uyuyarak geçirdiğini" belirtti.

“SEÇİM GÜNÜ ORDUDAN DESTEK ALINMALI”

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskını gibi bir olayın seçim gününde yeniden yaşanmayacağını, en azından kendi destekçileri tarafından böyle bir olayın başlatılmayacağını ifade ederek "Bence daha büyük sorun içerideki düşmanlar. Çok kötü insanlarımız var. Bazı hasta insanlarımız, radikal sol politikacılarımız var." diyen Trump, Ulusal Muhafızlardan ya da ordudan bu insanlara karşı seçim gününde destek alınması gerektiğini savundu.

Donald Trump'a bir suikast girişimi daha Donald Trump'a bir suikast girişimi daha

“BENİM KIRMIZI DÜĞMEM DAHA BÜYÜK VE ÇALIŞIYOR”

Eski Başkan Trump, döneminde Kuzey Kore ile ilişkilerin geliştiğini ancak ilk başlarda lider Kim Jong-un'un "masamda kırmızı bir düğme" var diyerek nükleer tehditte bulunması nedeniyle ilişkilerin "gerçekten kötü" başladığını dile getirdi. Trump, Kim'in tehdidine "Benim de kırmızı düğmem var ama daha büyük ve benim kırmızı düğmem çalışıyor” diyerek karşılık verdiğini aktardı. Eski Başkan Barack Obama döneminde Kuzey Kore ile "savaşa girmeye yakın olduklarını" öne süren Trump, "Milyonlarca insanın öldüğü nükleer savaşa girebilirdik” ifadesinde bulundu.

ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine? ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine?