Siyaset

Tunç Soyer'den Sorgusuz Sualsiz'de çarpıcı açıklamalar: İmamoğlu ve Yavaş dışında 3'üncü bir aday neden olmasın...

Tunç Soyer, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz'in konuğu oldu. Soyer, programda gündeme ve CHP'nin olası Cumhurbaşkanı adaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Ekol TV’nin sevilen yapımlarından olan ve Armağan Çağlayan'ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz programı, siyasi lider ve partilerin önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. Armağan Çağlayan'ın bu haftaki konuğu Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

Tunç Soyer, programda siyasi hayatına ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ADAY GÖSTERİLMEYİNCE ÇOK ÜZÜLDÜM”

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde (yerel seçimler) aday gösterilmemesi nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Tunç Soyer, “Ben İzmir’i büyük bir aşkla severek çalıştım. Gecemi gündüzüme kattım. Bundan hiç şikayet etmedim, hiç yorulmadım. O nedenle başlarda ‘aşk karşılıksız kaldı’ diye bir duyguya kapılmıştım. Sonra gördüm ki mesele o değil, o aşk devam ediyor, hem de karşılıklı devam ediyor. Ama bir dönem daha görev yapmayı arzu etmiştim. Olmaması nedeniyle çok üzüldüm” diye konuştu.

“SİYASİ ELİTLERDE ‘İZMİR GARANTİ ŞEHİR RAHATLIĞI VAR”

Armağan Çağlayan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir için ‘biz ne yaparsak yapalım burada seçimi kaybetmeyiz’ algısı olup olmadığı yönündeki sorusunu ise eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu sözlerle yanıtladı:

 Ben bunu 2019 seçimlerinden önce de söylemiştim. Şöyle bir ironik ifadesi vardı onun: Odun koysan seçilecek yere odun koymak zorunda değilsiniz. Böyle bir algı varsa bile bu bir mecburiyet değil. Neden bunu yapasınız ki? O rahatlığın özellikle siyasal elitlerde olduğunu düşünüyorum. Bunun ipuçlarını hep gördük. Maalesef böyle bir şey var. Ben sadece kendi hissiyatımı paylaştım, onun dışında her şey spekülasyon olur.

CHP'DE ADAY TARTIŞMASI: "ALGILAR OLGULARIN ÖNÜNE GEÇTİ"

Tunç Soyer CHP’deki Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın adaylığı hakkında tartışmaları ise; “Bu yarış bir fikir üzerinden olsa eyvallah. Neden onun olması gerektiğine dair bir fikir ortaya konsa belki karşı fikirler ortaya konacak. Ve böylece doğru yol bulunacak. Şu an sadece kişisel bir takım tercihler üzerinden konuşuluyor. Parti içinde İmamoğlu ve Yavaş'ın dışında 3'üncü bir aday neden olmasın ki? Algılar olguların önüne geçti ki günümüz dünyasında bazen içinde yaşadığınız hayatın neredeyse sadece algılardan ibaret olduğu gerçeğini idrak ediyoruz bir an. O kadar çok algılarla boğulmuşuz ki biz o olguyu içinden çıkartıp gerçeği görebilecek noktadan çok uzaklaşıyoruz. Sadece algılar üzerinden hayatı yorumlamaya, algılamaya çalışıyoruz” ifadeleriyle değerlendirdi.