GÖKAY USANMAZ - EKOL HABER

‘Türk Escobar’ olarak bilinen ve ‘Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklanarak İzmir Menemen Cezaevine gönderilen Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti.

İNFAZ ERTELEME TALEBİNDE BULUNMUŞTUK

Ekol Haber’den Gökay Usanmaz’a konuşan avukatı Sercan Aydın, müvekkilinin birçok sağlık sorunu olduğunu, bu sebeple ‘İnfaz erteleme’ talebinde bulunduklarını belirterek “Müvekkilim bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Doğal ölüm olduğunu düşünüyoruz ancak yine de Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Müvekkilim 76 yaşında zaten tekerlekli sandalyeye mahkûm durumdaydı. Yaşından dolayı solunum yetmezliği, kalp damarlarında tıkanma, gözünde görme azalması gibi birçok sağlık sorunu vardı. 1.5 yıl önce ‘İnfaz Erteleme’ talebinde bulunmuştuk ancak bir cevap gelmedi bu sabah da vefat haberini aldık” dedi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Türk Escobar'ı olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Urfi Çetinkaya, 1958 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Urfi Çetinkaya, 1980 darbesi sonrasında "arananlar" listesine giren isimlerden biriydi. Darbe döneminin etkisiyle genç yaşta suç dünyasına adım atan Çetinkaya, hayatının geri kalanında kaçınılmaz bir şekilde suçla iç içe geçirdi.

'Türk Escobar' lakaplı uyuşturucu baronu Çetinkaya hayatını kaybetti 'Türk Escobar' lakaplı uyuşturucu baronu Çetinkaya hayatını kaybetti

1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu.

Çetinkaya, 2000 yılında 'Matador' adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Çetinkaya, 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyordu. "Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya ise 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı. 

Urfi Çetinkaya kimdir, neden öldü ve hastalığı neydi? Urfi Çetinkaya hakkında bilgiler Urfi Çetinkaya kimdir, neden öldü ve hastalığı neydi? Urfi Çetinkaya hakkında bilgiler