Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir soruşturma başlattığını söyledi.

"AYŞENUR'UN DOSYASINI BU DAVAYA İNTİKAL ETTİRECEĞİZ"

Ayşenur Ezgi Eygü'nün öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatmış durumdayız. Ayşenur kardeşimiz başından vurularak şehit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Uluslararası sistemde de onun hakkını savunacağız. İnsan hakları konseyinde raporların görüşümesi lazım. İsrailli soykırımcılar hakkında başlatılan soruşturmaya Ayşenur'un şehit edilmesini takip edeceğiz. UAD'de devam eden davaya biz de müdahil olmuştuk. Yine Ayşenur'un dosyasını bu davaya intikal ettireceğiz. İsrailli saldırganları lanetliyorum.

"SORUMLULARIN BULUNMASI ÖNEMLİYDİ"

Naaşı önce İstanbul'a getirilecek, Memleketi Didim'de defnedilecek. Sokaklara gösteriler başlatan kişiler naaşına ulaşılamadıysa daha farklı girişimlerde bulunacaklardı. Ayşenur'un naaşı bulunduktan sonra da sorumluların bulunması önemliydi. Adli Tıp Kurumu'nun verileri var.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, yarın Türkiye'ye geliyor Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, yarın Türkiye'ye geliyor