Türkiye, Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ilk maçında Galler karşısına çıktı. Galler - Türkiye maçı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Karşılaşmada 9 sarı kart çıktı. Bu sarı kartlardan ikisi Barış Alper Yılmaz'a çıktı. Yılmaz, 62'nci dakikada gördüğü ikinci sarı kart sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı ve oyundan atıldı. Milli Takım, uzun süre 10 kişi mücadele etti. 

GALLER 0-0 TÜRKİYE

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

1' Maç Türkiye'nin santra vuruşuyla başladı. 

25' Türkiye'den Kenan Yıldız maçın ilk sarı kartını gördü. 

28' Galler'den H. Wilson yaptığı hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

29' Galler'de, ilk sarı karttan bir dakika sonra, B. Johnson da sarı kart gördü. 

31' Barış Alper Yılmaz, ceza sahasında yerde kaldı. Milli Takım futbolcuları penaltı beklerken, Galler'li futbolcu Barış'a tepki gösterdi. Yerden kalkan Barış, Galler oyuncusunun üzerine yürüdü ve itti. Hakem, Barış'a sarı kart gösterdi. 

38' Galler'de Thomas fileleri havalandırdı ancak ofsayt bayrağı kalktı.

39' Galler, hücuma hızlı çıktı. Milli Takım oyuncusu Kaan Ayhan atağı fulle durdurdu. Kaan Ayhan, sarı kart gördü.

45' İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

46' Maçta ikinci yarı başladı. 

60' Türkiye'den Zeki Çelik sarı kartla cezalandırıldı. 

KIRMIZI KART! 62' Sarı kartı bulunan Barış Alper Yılmaz, rakibine yaptığı faulün ardından iknici sarı kartı da gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Milli Takım 10 kişi kaldı. 

64' Orkun Kökçü'nün yerine Hakan Çalhanoğlu oyuna dahil oldu. 

64' Mert Müldür sarı kart gördü. 

90' Karşılaşmada 8 dakika uzatmaya gidildi. 

90+8' Maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İLK 11'LER 

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yapılacak Galler-Türkiye karşılaşmasının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Cardiff City

Hakemler: Rohit Saggi, Morten Jensen, Anders Olav Dale (Norveç)

Galler: Ward, Ampadu, Rodon, Ben Davies, Jordan James, Ramsey, Roberts, Neco Williams, Thomas, Johnson, Wilson

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Arda Güler

GALLER-TÜRKİYE MAÇINDAN NOTLAR

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında Galler ile deplasmanda karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, sakatlığı geçen ve son antrenmanda takımla çalışan kaptan Hakan Çalhanoğlu'na ilk 11'de yer vermedi.
Milli takımda Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Emirhan Topçu, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Can Uzun ve Eren Dinkçi yedekler arasında yer aldı. Aday kadroda bulunan Muhammed Şengezer, Yusuf Özdemir ve Eren Elmalı ise maç kadrosuna alınmadı. Cezalı Merih Demiral da bu mücadelede takımındaki yerini alamadı.

EREN VE EMİRHAN İLK KEZ KADRODA

Ay-yıldızlı ekipte ilk kez aday kadroda yer alan Eren Dinkçi ve Emirhan Topçu maç kadrosuna da girdi. Yedekler arasında yer alan iki oyuncu, Montella'nın Galler mücadelesinde şans vermesi halinde ilk kez A Milli Takım forması giyecek.

HACIOSMANOĞLU KARŞILAŞMAYI TRİBÜNDE İZLEDİ

A Milli Takım'ın Galler ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tribünden izledi. Başkan Hacıosmanoğlu, TFF başkanı seçildikten sonra oynanan ilk milli maçta tribündeki yerini aldı. Hacıosmanoğlu, mücadeleyi A Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

TARAFTARLAR MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Galler ile deplasmanda oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar da tribündeki yerini aldı. Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Cardiff City Stadı'nda kendilerine ayrılan yerden ay-yıldızlı ekibe destek verdi. Bazı Türk taraftarların Galli taraftarların arasında da karşılaşmayı izlediği görüldü.
Kapasitesi 33 bin kişilik olan Cardiff City Stadı'nın tamamen doldu.

CRAIG BELLAMY, GALLER'İN BAŞINDA İLK MAÇINA ÇIKTI

Galler'in yeni teknik direktörü Craig Bellamy, milli takımın başında ilk maçına Türkiye karşısında çıktı. Bellamy, iki ay önce Rob Page'in yerine göreve getirilmişti.