Türkiye ile İsveç arasında terörizmle mücadelede iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen "Güvenlik Mekanizması" toplantısı, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsveçli mevkidaşı Maria Malmer Stenergard’ın başkanlık etmesi planlanıyor.

Toplantı, Türkiye ile İsveç arasında ilk kez yapılacak olup, iki ülke arasında terörizmle mücadelede önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Bu çerçevede, özellikle PKK, PYD/YPG ve FETÖ terör örgütleriyle mücadeleye yönelik adımların ele alınması öngörülüyor.

Ayrıca, Bakan Fidan’ın İsveç Dışişleri Bakanı Stenergard ile yapacağı görüşmede ikili konular ile bölgesel ve küresel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

NATO VİLNİUS ZİRVESİ'NDE KARAR ALINDI

2023 yılında NATO Vilnius Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye ve İsveç arasında bakanlar seviyesinde bir "Güvenlik Mekanizması" kurulması kararlaştırılmıştı.
İsveç’in, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelesine dair 2022’de imzalanan Üçlü Mutabakat Zaptı’ndaki taahhütlerini yerine getirme amacıyla bir yol haritası sunması bekleniyor.