UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, yarın (9 Eylül 2024) saat 21.45'te İzlanda'yla mücadele edecek. Saat 21.45'te Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak maçta millilerimiz 3 puan için sahaya çıkacak. Kritik maç öncesi teknik direktör Vincenzo Montella, önemli açıklamalarda bulundu.

İZLANDA MAÇINDA ARDA GÜLER OYNAYACAK MI?

0-0 berabere biten Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz'ın performansını değerlendiren Montella, birçok büyük takımın Barış Alper Yılmaz hakkında bilgi almak için kendisini aradığını söyledi. Son maçta sakatlanan Arda Güler ile ilgili de konuşan Montella, "Maç sonu bir darbe aldı. Dün de tamamıyla rahat yürüyemiyordu. Darbeye bağlı bir problem yaşıyor ama bugün takımla antrenman yapmasa dahi değerlendirme süremiz var. Kendisinden de geri bildirim alarak değerlendirme yaptıktan sonra baştan mı sonradan mı, en kötü ihtimalle hiç mi olmayacak şeklinde değerlendirmiş oluruz" dedi.

"ELEŞTİRİLERİ ANLAYAMIYORUM"

Milli takım teknik direktörlerinin her maçının final olduğunu vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, "Ben hata yapabilirim ve konuşabiliriz ama futbolculara eleştiriler yoğun bir şekilde geldiğinde anlayamıyorum. Sadece bizim içeride yaşadığımız birlik değil dışarıdan da birliktelik lazım. Çünkü birliktelikten güç doğar. Avrupa Şampiyonası'nda beraber daha iyi işler yaptığımızı hepimiz gördük" şeklinde konuştu.

"OYUNCULARIN 3 HAFTA DİNLENMESİ GEREKİYOR"

Oyuncuların fiziksel durumuyla alakalı da konuşan Vincenzo Montella, "50-60 maç arasında bir sezonda oynayan futbolcular için normalde 3 hafta dinlenme süresi verilmesi gerekiyor tamamıyla toparlamaları için. Yeni sezona başlamaları için ve tekrardan ritmi yakalamak için bir 35-40 güne ihtiyaçları var. Geçen gün de Galler maçında böyle bir fark hissedildi. Fiziksel olarak İzlanda'nın biraz daha önde olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.