Bakan Uraloğlu, Siber Güvenlik Başkanlığı kurulmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, "Bu proje daha profesyonel olarak ülkemizi koruma ve dünyadaki gelişmelere ayak uydurma projesidir. Kısa vade de devreye girecektir. Halihazırda ciddi bir alt yapımız var. Bu altyapıyı korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 'Sürdürülebilir İklim Ekonomisi' mottosuyla başlattığı 'İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri Zirvesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"DÜNYADA İLK 10 ÜLKE ARASINDAYIZ"

Her gün USOM tarafından 400'ün üzerinde 440 civarında büyük saldırıyı engellediklerini aktaran Uraloğlu, "Yine 17 milyonun üzerindeki IP adresini yerli ve milli yazılımlarımızla her gün sürekli olarak tarıyoruz ve onlara karşı zararlı girişimleri sürekli engelliyoruz. Dünyada ilk 10 ülke arasındayız. Türkiye'ye her gün yüzlerce siber saldırı yapılıyor. Dolayısıyla biz siber güvenlik noktasında dünyadaki en güvenli ülkelerden bir tanesiyiz. Mutlaka daha iyisini yapma noktasında belli çalışmalarımız, belli bir sürecimiz var" ifadelerini kullandı.