Rekabet Kurulu, sinema gösterimi sektöründe faaliyet gösteren Mars Entertainment Group AŞ (MARS) ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ hakkında rekabet ihlallerine ilişkin soruşturma başlatma kararı aldı. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, MARS'ın sinema gösterim hizmetleri pazarındaki hakim durumunu yapım ve dağıtım hizmetleri pazarında kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma tamamlandı.

İNCELEME YAPILACAK

Ön araştırma sırasında elde edilen bilgi, belge ve bulguları değerlendiren Kurul, bu verileri yeterli bularak MARS ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Kurul, söz konusu şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin detaylı bir incelemeye tabi tutulacağını belirtti.

Rekabet Kurulu'nun soruşturma kararları, şirketlerin Kanun'u ihlal ettiği veya ihlal sonucu yaptırıma tabi tutulacağı anlamına gelmiyor. Soruşturma süreci, ileriye yönelik bir değerlendirme niteliği taşırken, şirketlerin savunmaları da bu süreçte önemli bir rol oynayacak.

Kaynak: AA