Norveç’in başkenti Oslo’dan İspanya’nın Malaga şehrine giden Scandinavian Airlines’a (SAS) ait bir uçak, yolcunun yemeğinden canlı fare çıkmasının ardından acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olay, çarşamba günü gerçekleşti ve uçak güvenlik gerekçesiyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag’a yönlendirildi.

GÜVENLİK PROSEDÜRLERİ GEREĞİ ACİL İNİŞ

SAS havayolları sözcüsü Oystein Schmidt, fare gibi davetsiz misafirlerin uçuş güvenliğini riske atabileceğini belirterek, olayın şirketin güvenlik prosedürlerine uygun şekilde ele alındığını açıkladı. Schmidt, “Bu çok nadir yaşanan bir durum” diyerek tedarikçileriyle bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına inceleme başlattıklarını ifade etti.

YOLCULARIN SAKİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Uçakta bulunan yolculardan Jarle Borrestad, İngiliz haber kanalı BBC’ye verdiği röportajda olayın oldukça sakin bir şekilde karşılandığını söyledi. Borrestad, yanındaki kadın yolcunun açtığı yemek kutusundan farenin çıktığını belirterek, yolcuların panik yapmadığını söyledi. Hatta kendisinin de fare bacaklarına tırmanmasın diye çoraplarını pantolonunun üzerine çektiğini esprili bir dille anlattı.

Untitled Design 3

KISA BİR RÖTARLA YOLCULUĞA DEVAM ETTİLER

Fare tehlikesi nedeniyle yönlendirilen uçaktaki yolcular, birkaç saatlik gecikmenin ardından Malaga’ya başka bir uçakla ulaştırıldı. Havayolları, bu tür durumlarda elektrik kablolarının kemirilmesini önlemek için kemirgenlere karşı sıkı önlemler aldıklarını vurguladı.

İNGİLTERE’DE SİNCAP KRİZİ

Bu olay, kemirgenlerin karıştığı tek seyahat aksiliği değil. Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin güneyinde bir tren seferi, iki sincabın bir vagona binmesi ve bir tanesinin bulunamaması üzerine yarıda kesilmişti.