İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik soykırıma devam ederken, uluslararası mahkemeler saldırıları önleyecek bir karara henüz imza atamadı. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan yaptığı açıklamada, UCM’nin yargı yetkisine sahip olduğunubelirtti.

Khan, UCM yargıçlarına çağrıda bulunarak, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas lideri Yahya Sinvar için tutuklama emri talebini “acilen” karara bağlamalarını istedi. UCM’nin Khan'ın tutuklama emri talebini ne zaman karara bağlayacakları belirsizliğini koruyor.

NE OLMUŞTU?

UCM Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.