Gündem

Ulaşımda 07.00-20.00 kararı. Yarından itibaren başlıyor.

İstanbul'da ulaşımda yeni dönem başlıyor. Şişli Belediyesi 'Mekik' adı verdiği servisini genişletti. Yarından itibaren başlayacak yeni düzenlemeyle beraber kadınlar, yaşlılar ve engelliler için özel seferler başlayacak.

Abone Ol

Şişli Belediyesi, kadın, engelli ve yaşlılara yönelik başlattığı 'Mekik' projesinin kapsamını genişletti. 3 Mayıs tarihinde 12 farklı rotada başlayan ücretsiz Mekik servisi artık çoğalacak. Yarından itibaren gece saatlerinde kadınlara, yaşlılara ve engellilere öncelik tanıyan özel seferlerle ücretsiz hizmet vermeye başlayacak. Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, kadınlara yönelik şiddetin artması üzerine harekete geçtiklerini belirterek, bu süreçte kadınların güvenli, özgür ve eşit bir şekilde yaşamaları için kamusal kaynakların seferber edileceğini vurguladı. 

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK 

Başkan Şahan, “İstanbul’un kalbi Şişli’de, hem gündüz hem de gece rahat ve güvende hissetmeniz için durmaksızın çalışıyoruz. Gündüz saatlerinde 210 binden fazla yurttaşımızı ücretsiz taşıdık, şimdi ise gece mekik servislerimiz devreye giriyor.

7 GÜN BOYUNCA AKTİF OLACAK 

Mekik+ Ücretsiz Gece Ulaşım Servisi, haftanın her günü iki ayrı güzergah üzerinden hizmet verecek. 3 Mayıs'ta başlayan gündüz seferleri, bugüne kadar 216 binden fazla yolcu taşıdı. Gece hizmetleriyle de toplumsal güvenliğe katkı sağlamayı amaçlayan bu uygulama, Şişli’deki tüm yurttaşlar için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.