Yaşam

Ünlü Develi restoranlarının patronu Arif Develi hayatını kaybetti

Restoran zinciri Develi'nin kurucusu Arif Develi, 80 yaşında hayatını kaybetti. Arif Develi'nin cenazesi yarın Beşiktaş Barbaros Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecek.

Abone Ol

Develi Lokantası'nın kurucusu ve yöneticisi Arif Develi'den acı haber geldi. Gastronomi sektörünün duayen isimlerinden olan Arif Develi, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Arif Develi'nin cenazesinin yarın Beşiktaş Barbaros Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

ARİF DEVELİ KİMDİR?

Arif Develi, 1944 yılında Gaziantep’te doğdu. 3 Yaşına gelmeden babası vefat eden Develi, çalışma hayatına 6 yaşında dedesinin restoranında başladı. Restoranda ağabeyleri Hayri, Ali ve Nihat Develi ile birlikte çalıştı. Develi, eğitim hayatına başladıktan sonra da çalışmaya devam etti. 12 yaşında, ağabeyi Gaziantep dışına gittiğinde, restoranın tüm ihtiyaçlarını karşılayan kişiydi. Mesleki gelişimi 20’li yaşlarına kadar devam etti. Askerden sonra Gaziantep’ten ayrılarak İstanbul’a taşındı. 

Develi, Develi Restoran’ı 1966 ylında İstanbul Samatya’da açtı. Samatya’da açılan restorandan 33 yıl sonra, kendi imkânları ile 1997 yılında Develi Restoranlar Zinciri’nin ilk şubesini Kalamış’ta açtı. Develi restoranlarını, halen Arif Develi'nin oğulları Ali ve Nuri Develi yönetiyor.