Son günlerde Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran domuz eti tartışmaları sürerken, Türkiye’nin önde gelen köfte zincirlerinden Köfteci Ramiz, sektörde yaşanan skandallara net bir yanıt vererek dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesine giren bir köfte zincirinde domuz eti tespit edildiği iddiası kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, Köfteci Ramiz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla müşterilerini bilgilendirdi.

YÜZDE 100 DANA ETİ KULLANIYORUZ

Köfteci Ramiz, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada ürünlerinde yalnızca dana eti kullandıklarını ifade ederek, tartışmalara son noktayı koydu. Paylaşımda, "1928'den bugüne, yüzde yüz dana etinden günlük ürettiğimiz ürünlerimizle Türkiye’de ve 7 farklı ülkede toplam 130 şubede hizmetinizdeyiz" denildi. Bu açıklamayla firma, sektördeki tartışmaların markalarına olan güveni sarsmaması için net bir duruş sergiledi.

HERKES O FİRMAYI MERAK EDİYORDU

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de duyurduğu taklit ve tağşiş listesinde yer alan bir köfte zincirinin, iddialara göre domuz eti kullandığı belirlenmişti. Ancak bu firmanın adının mahkeme kararıyla gizlendiği ifade edildi. Skandal sonrası sosyal medya kullanıcıları, bu firmanın kim olduğunu öğrenmeye çalışırken, gözler sektördeki önde gelen köfte zincirlerine çevrildi. 

Kaynak: Haber Merkezi