Amazon’un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos’un yaklaşık 200 milyon dolara satın aldığı yeni gözdesi Gulfstream G700 model özel jeti, koleksiyonuna eklediği ortaya çıktı.

Geçen mart ayında çıkan ve Qatar Airways’in bünyesine hemen kattığı özel jetin piyasa değerinin yaklaşık 80 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Bezos’un Gulfstream’in eski iki versiyonuna ve bir Pilatus PC-24 jetine sahip olduğu biliniyor.

Gulfstream Enhances G700 Cabin Environment.20210624

MUSK DA SİPARİŞ ETTİ

Teknoloji devi Elon Musk’ın da Gulfstream G700 sipariş edenler arasında olduğu iddia ediliyor.

Gulfstream G700, tam 20 adet panoramik pencereye sahip, son donanımlı filtreleri sayesinde havayı iyonize edebiliyor ayrıca fısıltı kadar sessiz kabin olma özelliğine sahip. Jette yaklaşık 13 kişi ağırlanabilirken uçağın üreticileri 50’den fazla hız rekoruna sahip olduğuyla övünüyor.

Gulfstream G700 1.Jpg

264 TON KARBONDİOKSİT SALDI

Ancak tüm bu dikkat çeken özelliklerinin yanı sıra, Business Insider'ın iddiasına göre, Bezos'un Gulfstream G700'ü iki aydan kısa bir süre içinde 28 uçuş boyunca 264 ton karbondioksit saldı. Gazeteye göre bu, ortalama bir Amerikalının bir yılda saldığı karbondioksit miktarının yaklaşık 17 katına tekabül ediyor.

BİR ÖĞRENCİ TESPİT ETTİ

Özel uçak takip hizmeti JetSpy'ı kuran üniversite öğrencisi Jack Sweeney, Bezos'un yeni bir jeti olduğunu X'te yaptığı bir paylaşımla ortaya çıkardı. Sweeney, jet takip hizmeti nedeniyle daha önce hem Elon Musk'ın hem de Taylor Swift'in tepkisini çekmişti - ancak paylaşımlar tamamen kamuya açık bilgilerden kaynaklanıyordu.