Matt Damon, 1999 yapımı Yetenekli Bay Ripley'nin (The Talented Mr. Ripley) meşhur kötü adamı Tom Ripley'yi canlandırmasından 25 yıl sonra, dizi uyarlamasını izlemekte "zorlandığını" itiraf etti.

Matt Damon'ın başrolleri Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett ve Philip Seymour Hoffman'la paylaştığı film, Patricia Highsmith'in 1955 tarihli romanından uyarlanmıştı.

1323213 270188678
Yetenekli Bay Ripley'nin büyük bölümü, İtalya'nın Napoli kenti yakınlarındaki adalarda çekilmişti (Paramount Pictures)

Netflix dizisi Ripley'nin başrolündeyse ödüllü aktör Andrew Scott yer alıyor.

53 yaşındaki Damon, yeni Apple TV+ filmi The Instigators'ı tanıtmak üzere IndieWire'a röportaj verdi. Aktöre, yıllar önce hayat verdiği karakterin yeni uyarlaması soruldu.

Damon, yeni projeyi izlemenin kendisi için kolay olmadığını itiraf etti. 

Karakteri yeniden canlandırmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda "Bilmiyorum" yanıtını veren aktör, yeni diziyi izlemenin kendisi için neden zor olduğunu da açıkladı.

1323214 1577420939
The Irishman, Schindler'in Listesi (Schindler's List) ve Ejderha Dövmeli Kız'ın (The Girl with the Dragon Tattoo) senaristi olarak tanınan Steven Zaillian'ın yazıp yönettiği Ripley'nin başrolünde Fleabag'in 47 yaşındaki yıldızı Andrew Scott yer alıyor (Netflix)

Yetenekli Bay Ripley'nin 2008'de henüz 54 yaşındayken hayata veda eden yönetmeni Anthony Minghella'dan bahseden Damon, "Onunla çektiğimiz filmi öyle iyi anımsıyorum ki... O artık yaşamını yitirdi ve bilemiyorum" dedi.

"NE KADAR GÜZEL OLSA DA İZLEMEKTE ZORLANDIM"

Ünlü aktör, Netflix yapımı Ripley'ye atıfta bulunarak, "Yeni diziyi izlemekte bile zorlandım, ne kadar güzel olsa ve herkes ne kadar harika olsa da" diye ekledi.

İlk başlarda filmi hatırlamak benim için çok zordu çünkü çok güzel anılarım var ama hepsi de bu deneyimle ilgili kişisel duygularla sarmalanmış durumda.

Yetenekli Bay Ripley hem eleştirel hem de ticari başarı elde ederek dünya çapında 128 milyon dolar hasılat yapmıştı. Independent Türkçe'de yer alan habere göre, ödül sezonunu da boş geçmeyen yapım, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu da dahil olmak üzere 5 Akademi Ödülü adaylığı almıştı.

8 bölümden oluşan mini dizi Ripley de 13 dalda Emmy adaylığı elde etti.