Gün boyu art arda yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen şiddetli yağış gece saatlerinde megakentte etkisini göstermeye başladı. İstanbul’da şimşekler nedeniyle gece gündüze döndü.

Aw297711 02 (1)

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI 

İstanbul’un her iki yakasında da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak ile birlikte yer yer şimşeklerin de çaktığı görüldü.

I S T A N B U L I S T A N B U L D A Y A G I S E T K I L I O L U Y O R 414078 115073

Taksim’de aniden başlayan yağmura yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Sağanak geçişlerinin sabah saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.

A W297711 01

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren kentte yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörüldüğünü belirterek vatandaşları uyardı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olması talep edildi.

I S T A N B U L I S T A N B U L D A Y A G I S E T K I L I O L U Y O R 414081 115073

SICAKLIKLAR 8-10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi için yapılan uyarıda ise halihazırda yaz değerlerinde seyreden sıcaklıkların rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesiyle 8 ila 10 derece birden azalacağının, beraberinde il genelinde sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği belirtildiği açıklamada, salı akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerinde kuvvetli olabileceği aktarıldı.

1-111

SICAKLIKLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Açıklamada, sıcaklıkların ise çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine çıkacağı, kuvvetli sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Sosyal medyadan hava durumu hakkında uyarıda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen ise; “Pazar gece Trakya'dan kuvvetli yağış giriş yapıyor. Gece yarısından sonra ve pazartesi sabah İstanbul'da etkili olur. Pazartesi öğlen Batı Karadenizi, İç Anadolu ve Antalya, öğlen Orta Karadenizi, salı sabah Batı ve Doğu Karadeniz bölgesini etkiler. Pazar akşamından itibaren salı akşama kadar, zaman sırasına göre yüksek riskli şehirler: Edirne-Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi,- İstanbul, Kocaeli, Düzce, Ankara, Konya, Antalya, Kastamonu, Samsun, Çorum. Salı tekrar İstanbul'un Anadolu yakası, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Rize” ifadeleriyle riskli bölgeleri açıklamıştı.

"SIRADAN BİR HAVA OLAYI DEĞİL"

Prof. Dr. Orhan Şen, “Marmara'da sıcaklık 30 derece. Pazartesi ise 20 dereceye kadar düşecek. 1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir. İzmir, bugün 30. Pazartesi 24 C. Önümüzdeki hafta soğuma Doğu'ya kayacak, hafta sonu Batı'da tekrar ortalama sıcaklık yükselecek” sözleriyle hava sıcaklıklarındaki ani değişimlere dikkat çekti.