Uyku keki “Türkiye’de bir ilk.” sloganıyla internet üzerinden satılmaya başlamıştı. Uyku keki yiyenlerin yorumları ve videolarının sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmasıyla Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Diğer yandan gelen tepkilerle keklerin satıldığı internet siteleri ve sosyal medya hesapları da kapatıldı…

Uyku Keki B

UYKU KEKİ NEDİR?

Uyku keki, bildiğimiz küçük dondurma külahları şeklinde modern bir şekilde paketlenmiş ve üzerinde şekerlemelerin olduğu yiyecekler olarak tarif edilebilir. İlk bakışta her gün tüketilen çikolatalı ürünlere benzetilen uyku kekinin farkı tüketildikten sonra ortaya çıkıyor. Uyku kekini yiyenlerin gözleri kısa süre içinde kıpkırmızı oluyor ve bilinçlerini kaybediyor.

Uyku Keki C

Uyku kekinin muhteviyatının tam olarak ne olduğu bilinmiyor ancak içeriğinde esrarın hammaddesi olan THC bulunduğu iddia ediliyor. Bu maddenin etkisiyle insanlar kısa süre içinde kendinden geçiyor.

Uyku Keki E

UYKU KEKİ NEREDE SATILIYOR, ZARARLI MI?

Uyku keki internet sitesi ve Instagram hesabından 1200 TL’ye satılıyordu. Çoklu alımlarda ise uygulanan kampanya ile daha uygun fiyatlara almak mümkün oluyordu. Ancak gelen tepkiler üzerine site sahipleri tüm hesaplarını kapatarak kayıplara karıştı.  

Uyku Keki D