Cep telefonu operatörlerinin tarife fiyatları tüketicilerin cebini yaktı. Vatandaşlar cep telefonu tarifelerine gelen zamlara tepki gösterdi.

BİR YILDA YÜZDE 300 ZAM

Cep telefonu kullanımı artarken tarifeler de kullanıcılara yetişmedi. Durumu fırsata çeviren operatörler bir yılda yüzde 300’e yakın fiyat artışı gerçekleştirdi. 3 operatör arasında kalan kullanıcılar faturaları görünce şaşkınlığa uğradı. Ekol TV’nin faturalarını sorduğu vatandaşlar operatörlerin kestiği faturalara tepki gösterdi.

EK PAKETLER FATURALARI ŞİŞİRDİ 

Öte yandan internet kullanımının artmasıyla vatandaşlar ek paketlere akın etti. Ek paketler ise faturaların şişmesine neden oldu.

“ACİL DÜZENLEMELER YAPILMALI”

TÜDER Başkanı Levent Küçük, “Fahiş fiyat artışları kabul edilemez. Ekonomik gerçeklerle de izah edilemez. Paket fiyatlandırması ve kullanılmayan paketlerin sonraki döneme devri konusunda acil düzenlemeler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“OPERATÖR DEĞİŞTİRİN”

Öte yandan uzman isim açıklamasında, “İhtiyacınıza uygun en iyi hizmeti hangisi sağlıyorsa ise lütfen o operatörü seçin. Numara taşımak da artık yasal hale geldi” sözleriyle cep telefonu kullanıcılarına operatör değişikliği tavsiye etti.