Hollandalı sanatçı Vincent Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" tablosundaki fırça darbelerinin gerçek hayattaki fiziki hareketlere yakın olduğu ve dünyadaki atmosferik hareketlerle uyuştuğu belirlendi.

FİZİKİ YASALARI BAŞARIYLA TAKLİT EDİYOR

Şiamın Üniversitesi, Lille Üniversitesi gibi birçok Çin ve Fransız kurum ve kuruluşun ortaklığında yapılan incelemelerde, Vincent Van Gogh'un tablosunda, dünyadaki fiziki yasaları başarıyla taklit ettiği görüldü.

TÜRBÜLANS TEORİSİ İLE UYUŞUYOR

Tablodaki 14 sarmal yapıyı inceleyen araştırmacılar, "Yıldızlı Gece"deki fırça darbelerinin Kolmogorov türbülans teorisi ile uyuştuğu ve fırça darbelerinin konumları ve parlaklık oranlarının tabloda türbülans hareketlerini resmettiği ortaya kondu.

VAN GOGH BİR 'GÖKBİLİMCİ' OLABİLİR!

Araştırmacılar, tablodaki fırça darbelerinin, şekil, enerji ve boyut olarak normalde çıplak gözle gözlemlenemeyecek atmosferik özellikleri taklit ettiğini ortaya çıkardı. Tablonun Batchelor ölçeğine de uyduğunun altını çizen araştırmacılar, tablodaki parlaklık oranlarının bu ölçekle doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Araştırmanın yazarlarından Şidi Huang, Vincent van Gogh'un tablosunda türbülansı "tam olarak doğru bir şekilde" resmetmesinin sanatçının bulutları ve atmosferi incelemesinden kaynaklanabileceği değerlendirmesinde bulundu.