Eğitim

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURU TARİHLERİ 2024: Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?

VGM yükseköğrenim burs başvuru tarihleri, üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile ortaöğrenim burs başvuruları 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle başlamıştı. Şimdi ise yükseköğrenim öğrencileri “Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak?” sorularına yanıt arıyor…

Abone Ol

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları her yıl kurum tarafından belirlenen tarihler arasında yapılıyor. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ortaöğrenim öğrencileri için 9 ay, önlisans ve lisans (yükseköğrenim) öğrencileri için 8 ay burs ödemesi yapılıyor. VGM ortaöğrenim burs başvuruları 1-15 Ekim tarihleri arasına alınacak peki Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları ne zaman ve nereden yapılacak? İşte yanıtı….

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURU TARİHLERİ 2024

VGM yükseköğrenim burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili Vakıftan bir açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları yapılan tarih açıklamasının ardından online olarak alınacak.

VGM başvuruları kurumun internet sitesi, https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/burs-basvurulari adresinden yapılabilecek.

VGM BURS BAŞVURULARINI TAKİP ETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

2024 VGM BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaöğretim burs ücreti aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 1.250,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlendi. 2024 yılı Ocak ayından itibaren yükseköğrenim bursları 2.000,00 TL’ye çıkarıldı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs ücretleri ise henüz açıklanmadı.

Diğer yandan yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verileceği belirtildi.