Eğitim

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU! 2024-2025 VGM bursu ne kadar, başvuru şartları neler?

VGM Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri belli oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl binlerce öğrenciye burs desteği sağlıyor. Ortaöğrenim burs başvuruları1 Ekim’de başlamış, gözler yükseköğrenim burs başvuru tarihlerine çevrilmişti. Vakıf tarafından yapılan açıklama ile beklenen tarihler belli olurken 2024-2025 burs ücreti ve başvuru şartları da araştırılmaya başlandı…

Abone Ol

VGM yükseköğrenim bursu ile ilgili detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinden yapılan duyuru ile 2024-2024 eğitim öğretim dönemi burs başvuru tarihleri belli oldu. Belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunan öğrenciler, değerlendirmenin ardından hak kazanırlarsa 8 ay boyunca burs alabilecek. İşte VGM yükseköğrenim bursu başvuru tarihleri ve diğer ayrıntılar…

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yapılan açıklamaya göre yükseköğrenim burs başvuruları 21 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

VGM BURS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

VGM burs başvuruları Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi sayfası üzerinden yapılabilecek.

21 EKİM TARİHİ İTİBARİYLE VGM BURS BAŞVURUSUNU BURADAN YAPABİLİRSİNİZ?

2024-2025 VGM BURSU NE KADAR?

VGM burs ücretleri 2024 yılı Ocak ayı itibariyle 2000 TL olarak belirlenmişti. 2024-2025 VGM burs ücreti ise henüz açıklanmadı.

VGM BURSU HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

VGM bursu için yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından burs almaya hak kazanan önlisans ve lisans öğrencilerine ekim-mayıs aylarını kapsayacak şekilde 8 ay burs ödemesi yapılacak.

VGM BURSU BAŞVURU ŞARTLARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.