Gündem

Vicdanınız da mı yok! SMA'lı bebek için toplanan paraları böyle çaldılar...

SMA hastası olarak dünyaya gelen Sultan Sare bebeğin ilaçlarını almak için yardım kampanyası başlatıldı. Vicdansızlar ise 1 liranın hesabını yapan ailenin parasını çaldı. İşte o hırsızlık anı...

Loading...

Abone Ol

Ekol TV'den Oğuz Şahin'in özel haberine göre; Ankara'nın Mamak ilçesinde, SMA hastası Sultan Sare bebeğin ilaçlarını karşılayabilmek için valilik onaylı para toplanmaya başladı. Aile markete koyduğu kutudan paraları almak isteyince ise neye uğradığını şaşırdı. Hırsızlar geceyarısı gelip SMA hastası bebek için toplanan parayı çaldı. 

OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI

Olay Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan bir markette yaşandı. İki hırsız sabaha karşı 05:00'te markete gelerek kepengi zorladı. Daha sonra ise Sultan Sare bebek için toplanan paraları çalıp kaçtı. Olay anı ise kameralara yansıdı.

VİCDANSIZLAR SMA HASTASI BEBEK İÇİN TOPLANAN 4 BİN TL'Yİ ÇALDI

Ankara Valiliği'nden izin alıp yardım toplamak için markete kutu koyan aile yaşananlar karşısında şaştı kaldı. Sultan Sare bebeğin ilaçlarını almak için aile 1 liranın hesabını yaparken, para kutusunun içindeki 4 bin lira çalındı.   

HIRSIZLAR YAKALANDI

Baba Fatih Akbaş, "11 aydır kızım için mücadele veriyoruz" diyerek şikayetçi olurken, hırsızlar kısa sürede yakalandı. Paranın izine ise rastlanamadı.

MELTEM ACET DE TEPKİ GÖSTERDİ: BUNLAR AHLAKSIZ

Ekol TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Meltem Acet ise habere böyle tepki gösterdi: Biraz vicdan olur. Eskiden hırsızların bile vicdanı olurdu. Yardım kutusuna dadanmak nedir? Vicdansız da hafif kalıyor. Biz bunlara ahlaksız diyelim.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Spinal müsküler atrofi (SMA), emekleme, yürüme, dik oturma, baş hareketlerini kontrol etme yeteneğini etkileyen, kaslarda zayıflama yanı sıra kasların incelmesi ve küçülmesi olarak bilinen atrofiye neden olan nadir görülen genetik bir hastalıktır. SMA türlerinde nefes alma ve yutmayı sağlayan kaslarda zarar görür. SMA çoğunlukla bebekleri ve çocukları etkiler ancak yetişkinlerde de görülebilir. SMA tipine semptomlar daha şiddetli olabilir. Gen değiştirme ve hastalık değiştirici tedaviler umut verse de kesin bir tedavisi bulunmamaktadır.