Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden 11 ilimiz etkilenmiş, binlerce canımızı kaybetmiştik. Yaraların sarılması için Türkiye’nin dört bir yanından yardım gönderilirken; vicdansızlar da yine iş başındaydı. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi’nde depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerinin görevliler tarafından satıldığı ihbarı üzerine Türkoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışma neticesinde çalınan malzemelerin satıldığı öğrenildi.

 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan çalışmalar sonucunda gönderilen yardım malzemelerini sattığı belirlenen barınma merkezinin sorumlusu 1 öğretmen ve 4 personelin de aralarında olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

1.5 MİLYON DOLARLIK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonla ilgili Türkoğlu Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada kamu mallarının çalınarak satıldığını vurgularken, "Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi'nden kamu mallarının çalınarak satıldığı yönünde duyumlar alınması üzerine il emniyet müdürlüğüyle yapılan koordineli çalışmalar sonucu Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan operasyonlarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlar, takribi değeri 1.5 milyon TL olan konteyner, elektronik eşya, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ayrıca operasyonlarda 8 kişi  yakalanarak haklarında adli işlem yapılmış, 4 kişi tutuklanmış, 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır" sözlerin kullandı.