Yaşam

Virüsleri vücudunuzdan kolayca atın: Grip olduğunuzda bu 8 besini mutlaka tüketin!

Kış günlerini gelmesiyle gribin daha da yaygın bir hal aldığı bu dönemde doğru beslenip hızlıca iyileşmek büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklığınızı toparlayarak eski sağlığınıza kavuşmak için tüketebileceğiniz 8 besin…

Abone Ol

Soğukların gelmesiyle beraber bağışıklığı düşen insan bünyesinde en yaygın görülen hastalıklardan biri griptir. Virüsler nedeniyle ortaya çıkan grip, vücutta gösterdiği çeşitli semptomlarla günlük hayatı olumsuz şekilde etkileyerek performansı düşürebilir. Bu durumda virüsü vücudunuzdan hızlıca atmak için bu 8 besini tüketebilirsiniz…

GRİP OLDUĞUNUZDA TÜKETMENİZ GEREKEN 8 BESİN

SIVI TÜKETİMİ

Grip olan bünye hızlı bir şekilde sıvı kaybı yaşayabilir. Bu nedenle sıvı alımı oldukça önemlidir. Su, taze sıkılmış meyve suları, bitki çayları ve çorbalar vücudun su kaybını gidererek boğazdaki tahrişi azaltır.

VİTAMİN C İÇEREN BESİNLER

Grip süresince C vitamini içeren besinleri tüketmek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Portakal, limon, mandalina, kivi gibi yüksek miktarda C vitamini içeren meyveler, vücudun enfeksiyonla savaşmasını destekler.

ZENCEFİL

Zencefil, doğal bir anti-inflamatuar ve bağışıklık artırıcıdır. Taze olarak da tüketilebilen zencefil, çay olarak tüketildiğinde, boğaz ağrısını hafifletir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

SARIMSAK

Sarımsak, antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle bilinir. Grip döneminde sarımsak tüketmek, enfeksiyon riskini azaltabilir. Yemeklere ekleyerek veya çiğ olarak tüketebilirsiniz.

YOĞURT

Doğal bir probiyotik kaynağı olan yoğurt, bağışıklık sistemini destekler. Grip döneminde yoğurt tüketmek, sindirim sağlığını da iyileştirir.

B- VİTAMİNLERİ

B grubu vitaminleri, enerji üretimi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Tam tahıllı gıdalar, kuruyemişler ve yeşil yapraklı sebzeler, B vitaminleri açısından zengindir.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ

Balık, özellikle somon ve sardalya gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3, iltihaplanmayı azaltır ve bağışıklık sistemini destekler. Haftada birkaç kez balık tüketmek, grip döneminde faydalı olacaktır.