NOW Ana Haber Sunucusu Gülbin Tosun, kanal yönetimi tarafından süresiz izne çıkarıldı. Kanal yönetiminin Gülbin Tosun'la ilgili bu kararın nedeni ise, sosyal medya hesabından sokak hayvanlarıyla ilgili paylaşımlarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a hakaret etmesi olarak ileri sürüldü. 

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMA YAPTI

İddiaların hedefindeki Mansur Yavaş, Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Mansur Yavaş, kendi ismi üzerinden spekülasyonlar yapıldığını belirterek, "İddialar tamamen yanlış ve asılsızdır" dedi. 

'İDDİALAR TAMAMEN YANLIŞ VE ASILSIZDIR'

Yavaş'ın konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: "Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır. Konuya ilişkin olarak; Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasındaki nedenin şahsıma yönelik yaptığı açıklamalara tepki göstermem olduğu yönünde yanıltıcı bir algı oluşturulmuştur. Bu iddialar tamamen yanlış ve asılsızdır."

'ASIL NEDENİ ŞAHSIN KÜFÜRLÜ İFADELERİ'

"Asıl nedenin; şahsın şahsi sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler ve bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartları açısından kabul edilemez bulunması olduğunu düşünüyoruz. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır."

'DURUMUN GÖRÜŞLERİMLE İLGİSİ YOK'

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve spekülasyonların önlenmesi adına, bu durumun benim açıklamalarımla veya kişisel görüşlerimle herhangi bir ilgisi olmadığını açıkça ifade eder, saygılarımı sunarım."

GÜLBİN TOSUN MANSUR YAVAŞ'A NE DEMİŞTİ?

NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Gülbin Tosun, yaptığı paylaşımda Yavaş'ı etiketleyerek sokak hayvanlarına yönelik uygulamalara tepki gösterdi. Tosun, "Başkan, 'Sokakta köpek olmaz, biz bakarız' dediğinizde, hapsettiğiniz ve suya bile erişimi olmayan hayvanları mı kastettiniz? Ne diyeyim, bir bardak suya muhtaç kalın o zaman!" demişti.

TOSUN, İDDİALARI KABUL ETMİŞTİ

Gündem olan paylaşım sonrası Gülbin Tosun X hesabından bir paylaşım daha yaparak hakkında çıkan iddiaları kabul etmişti. Tosun, paylaşımında "Destek mesajlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Çok değerlisiniz. İyi ki varsınız can dostları. Ben zorunlu izne çıkarıldım. Henüz çıkışım verilmedi. Sadece bilginize. Hayvan haklarından #1adımgeriyok" ifadelerini kullanmıştı.