Gündem

Yeni bulaşıcı hastalık kapıda! Nedeni henüz belirlenemedi: 4 günde 500’den fazla vaka

Dünya bulaşıcı hastalıklarla mücadele ederken, bir yenisi daha eklendi. Üstelik hastalığın nedeni de bilinmiyor. Afganistan’ın Pervan vilayetinde 4 günde 500’den fazla kişiye bulaştı. İşte detaylar…

Abone Ol

COVID-19, maymun çiçeği derken bir bulaşıcı hastalık daha kapıya dayandı. Afganistan’ın Pervan vilayetinde 500’den fazla kişi nedeni tespit edilemeyen bulaşıcı hastalığa yakalandı. Hastalık sebebiyle 2 kişi hayatını kaybederken 50 kişinin durumu ağır seyrediyor.

VAKALAR ARTIYOR

TOLO News’te hastalıkla alakalı açıklama yapan Pervan Valilik Sözcüsü Hikmetullah Şemim, Pervan'ın Şinvari ilçesinde 500'den fazla kişinin nedeni henüz belirlenemeyen hastalığa yakalandığını ve vaka sayılarının artış gösterdiğini söyledi.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Çok sayıda insanın son 4 günde "sebebi henüz bilinmeyen bir salgın hastalık" ne ve 5deniyle hastanelere başvurduğunu söyleyen Şemim, 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 hastanın durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Hatalığın tanımını “yeni tür bulaşıcı hastalık” olarak yapan Şemim, hastalığın belirtilerinin genel olarak halsizlik, el ve kollarda şiddetli ağrı, şiddetli ishal ve yüksek ateş olarak tespit edildiğini söyledi.