Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısı iki hafta ara ile düzenleniyor. Beştepe’deki toplantıda önemli konular ele alınırken, özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin yeni Kabine toplantısının ana gündem maddesini oluşturması bekleniyor. Diğer yandan iki hafta sonra kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda uygulanacak tatilin kaç gün olacağı da vatandaşların merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Peki, yeni Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? İşte yanıtı…

Kabine Toplantisi B

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kritik konuların masaya yatırıldığı Kabine toplantısı her iki haftada bir olmak üzere Beştepe’de düzenleniyor.  Son Kabine toplantısı ise 30 Eylül’de yapılmış yine önemli konular ele alınmıştı.

Yeni Kabine toplantısının tarihi de hafta sonu itibariyle belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir son dakika görüşmesi gerçekleşmezse yeni Kabine toplantısı 14 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Toplantının saatiyle ilgili henüz bir açıklama yapılamamış olsa da saat 15.30 sularında başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili yeni bir bilgilendirme olduğunda haberimizde yer alacaktır…

Yeni Kabine Toplantisi A

KABİNE TOPLANTISINDA NELER OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine’nin ana gündem maddesinin İsrail’in saldırıları ve artan şiddet olaylarının olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, İsrail'in saldırılarıyla ilgili mücadele kapsamında atılan ve atılacak adımlar ele alınacak.

Aynı zamanda savunmaya ek kaynak paketi tartışmasının da toplantıda yer alması bekleniyor.

Yeni Kabine Toplantisi B

28 EKİM TATİLİ AÇIKLANACAK MI?

28 Ekim Pazartesi günü, Cumhuriyet Bayramı resmi tatili kapsamında öğleden sonra tatil olarak uygulanacak. Ancak 28 Ekim’in tam gün tatil olması durumunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili hafta sonu tatili ile birlikte 4 güne uzayacak. Bu da pek çok kişi için mini bir tatil imkanı yaratacak.

Bu kapsamda pek çok kişi 28 Ekim Pazartesi gününün öğleden öncesinin idari tatil ilan edilmesini bekliyor. Bu tarz idari tatil açıklamaları ise genellikle Kabine toplantısında ele alınıyor. 29 Ekim’den önceki son Kabine toplantısının 14 Ekim’de gerçekleşecek toplantı olduğu göz önüne alındığında ise 28 Ekim tatili ile bir karar alınacaksa bunun bu Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.