YKS ek tercihleri için beklenen süreç sonunda başladı. İlk yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan kontenjanlar ile üniversiteye kayıt hakkı elde edip de kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlar YKS ek tercih kılavuzunda yerini aldı. ÖSYM’nin yaptığı kılavuz duyurusu ile “YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman? Araştırmaları hız kazandı.

Ek Tercih C-1

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS ek tercih kılavuzunun yayınlandığı duyuruldu. Kurum tarafından yapılan açıklamada

“2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır.

Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini Kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Ek Tercih D-1

YKS EK TERCİHLERİ BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

YKS ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre 2024 YKS tercihleri 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 14:30’da başlayacak, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 23:59’da sona erecek.

Ek Tercih B-1

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Üniversite ek tercihlerinde 2024 YKS sınavına girmiş ancak ilk tercihlerde herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen adaylar tercih yapabilecekler.

İlk tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar ise ek tercih yapamayacaklar.

HİÇ TERCİH YAPMAYANLAR EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

YKS sınavına girmiş ancak ilk yerleştirmede tercih hakkını kullanmamış adaylar da ek tercih başvurusu yapabilecekler.