Dünyada büyük beğeni ile izlenilen Amerikan dizisi Friends’te canlandırdığı Chandler Big karakteri ile hayranlarının gönüllerine taht kuran Matthew Perry’nin ölüm haberi Hollywood dünyasında şok etkisi yaratmıştı.

KETAMİN NEDENİ İLE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

28 Ekim'de Malibu'da evindeki jakuzide ölü bulunduğu aktarılan 54 yaşındaki Perry'nin anestezik bir madde olan ketaminin akut etkileri nedeniyle hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Kanında ketamin bulunan oyuncunun ardından jakuzide boğulduğu belirtildi. Ketamin, anksiyete ve depresyon tedavisinde kullanılıyor. Los Angeles Bölgesi Tıbbi Muayene Departmanı tarafından hazırlanan raporda, oyuncunun ölümü "kaza" olarak nitelendirilmişti.

UYUŞTURUCU VE ALKOL BAĞIMLISIYDI

Perry, aşırı dozdan önce depresyon ve anksiyete nedeniyle ketamin infüzyon tedavisi görüyordu. Ancak raporda kendisine verilen son ketamin tedavisinin ölümünden bir buçuk hafta önce olduğu belirtildi. Perry kariyerinin zirvesindeyken uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ettiği de biliniyordu.

Matthew Perry Friends Everett H 2023

SORUŞTURULMA BAŞLATILDI

Los Angeles polisi, Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı ve ünlü oyuncunun vücudunda yüksek oranda bulunan anestezik madde ketamini nasıl elde ettiği araştırılmaya başlandı. Perry'nin ölümüyle bağlantılı olduğu düşünülen iki doktor ve oyuncunun kişisel asistanı da dahil olmak üzere beş kişi gözaltına alındı.

SUÇLU OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Perry'nin ölümüne dair geçtiğimiz günlerde kritik bir gelişme yaşandı. Sorumlu olduğu düşünülen iki doktordan biri olan Mark Chavez, suçunu resmen kabul etti. Chavez, 2 Ekim Çarşamba günü mahkemede ketamin tedarik etme suçlamasını kabul etti.

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

50 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılan Chavez, 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Ketamin infüzyon tedavisi sunan bir kliniği işleten Chavez, ketamini Perry'nin asistanı Kenneth Iwamasa'ya vermekle suçlanan Doktor Salvador Plasencia'ya sattığını söyledi.

ASİSTANI DA SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Plasencia, davayla bağlantılı olarak bazı suçlamaları reddetti, asistan Iwamasa ise daha önce suçlamaları kabul etmişti. Chavez, Iwamasa ve Plasencia'nın yanı sıra "Ketamin Kraliçesi" olarak adlandırılan Jasveen Sangha ve Erik Fleming de suçlanan isimler arasında.

1442402921

"BAĞIMLILIĞINDAN YARARLANILDI”

ABD Savcısı Martin Estrada daha önce yaptığı açıklamada "Bu kişiler, kendilerini zengin etmek için Perry'nin bağımlılık sorunlarından yararlandılar. Yaptıklarının Bay Perry için büyük bir tehlike oluşturduğunu biliyorlardı, ama yine de yaptılar" ifadelerini kullanmıştı.

“BANA KETAMİN VER”

Öte yandan, ünlü oyuncunun son sözleri ortaya çıkmıştı. Perry'nin, asistanı Kenneth Iwamasa'ya "Bana yüksek bir dozda ketamin ver" dediği biliniyor. Ünlü oyuncu ayrıca yardımcısından jakuziyi hazırlamasını istedi. Belgeler ayrıca Perry'nin ölümünden önce evinde iki kez baygın halde bulunduğunu da ortaya çıkardı.