İstanbul’da yaşayan 3-6 yaş arası çocukların kabul edildiği Yuvamız İstanbul projesi halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan başvurulara büyük bir katılım gerçekleşirken bugün açıklanan sonuçları öğrenmek isteyen vatandaşlar, Yuvamız İstanbul başvuru sorgulama sayfasını ziyaret etmeye başladı. İşte Yuvamız İstanbul başvuru sorgulama sayfası ve konuya dair detaylar…

Yuvamiz Istanbul B

İBB KREŞ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yuvamız İstanbul projesi kapsamında yer alan İBB kreş başvuru sonuçları açıklandı. Vatandaşlar https://yuvamiz.ibb.istanbul/anasayfa adresi üzerinden kreş başvuru sonuçlarını takip edebilecek. Ancak başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla pek çok kişi aynı anda siteye giriş yapmaya çalıştığı için şu an sisteme giriş yapmakta sorun yaşanıyor. Uzmanlar bir süre bekledikten sonra yeniden denemenin daha sağlıklı olacağı yönünde tavsiyede bulunuyor.

2024 YUVAMIZ İSTANBUL BAŞVURU SORGULAMA SAYFASI

Yuvamiz Istanbul C

İBB KREŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

"Yuvamız İstanbul" çatısı altındaki İBB kreşlerinde uygulanacak ücret tarifesi geçtiğimiz haftalarda yapılan çalışmalar neticesinde belli oldu.

Geçtiğimiz yıl 1200 TL olan İBB kreş ücreti 2500 TL’ye yükseltildi.

YUVAMIZ İSTANBUL PROJESİ NEDİR?

Yuvamız İstanbul projesi ile İstanbul’da yaşayan tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, kadın istihdamının gözetilmesi, aile eğitimine ve gelişimine katkı sunulması ile çocuğun tüm gelişim alanlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında açılan kreşler İstanbul'da bulunan tüm ailelere açık olmakla birlikte, öncelik tanınacak çocuklar belirlenirken, ailelerin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları araştırma sonuçlarında İstanbul için belirlenen yoksulluk ve muhtaçlık sınırında olmaları ve bu durumu belgelerle kanıtlayabilmeleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve ekonomik faktör dikkate alınıyor.